Ännu ett anti-virus tips

(null)
 
Här kommer ännu ett anti-virus tips som jag snappat upp på sistone från skaran av probiotica fantaster.
Det är Honungsfermenterad vitlök😲
Ja ni hörde rätt😃 Jag vet att det låter lite märkligt men faktum är att det är riktigt snillrikt faktiskt.
 
Honung är ju allmänt känt för sina antiinflammatoriska egenskaper.
Vem har inte druckit honungsvatten eller te med honung när man känt sig hostig snuvig.
Honung har ju också blivit väldigt populär som smaksättare och som sötning istället för socker.
Men  visste du att den också är antibakeriell och snabbar på läkningen av sår t ex.
eller att den är fullproppad med vitaminer, mineraler,antioxidanter och......😂...
hmmmmm....mjölksyrabakterier 😇
Jajamensan den lilla godingen är probiotisk den, så det så.
 
Vitlök å sin sida är ju känt för sina antibiotiska egenskaper och användes för dess skull redan i forna tider av grekerna och romarna.
Den innehåller ett flertal vitaminer och mineraler.
 
Den är också antiseptisk och används även för att behandla sår, svamp på naglarna och andra typer av hudinfektioner
I Himalaya används den i olika maträtter främst för att stärka immunförsvaret och samtidigt syresätta kroppen.
 
Det är tydligen att ämne i vitlöken som heter alliin som när vitlöken krossas och alliinet kommer  i kontakt med syre bildar allicin som tros stå för en del av vitlökens goda effekter på hälsan.
 
Vitlöken tillhör också gruppen prebiotica och innehåller mycket fibrer som ju funkar som mat åt våra små tarmbakterier.
Ja man kan skriva spaltmeter om vitlök och alla goda egenskaper den har förutom att den är fantastiskt god i mat förstås😃
 
 
Så tillsammans blir ju dessa två antiinflammatoriska vännerna den ultimata anti-virus kuren.
Jag har redan gjort en egen och det är busenkelt👌enklare kan det faktiskt inte bli.
 
Du behöver:
 
1 glasburk ( Vilken storlek du vill beroende på hur mycket vitlök du vill fermentera )
Vitlök
Flytande honung ( välj en bra opastöriserad helst raw honung eller från en lokal odlare för bästa effekt)
 
Sedan är det bara att skala vitlöksklyftorna lägga dem i burken och hälla på honung så det täcker alla klyftorna.
Ställ burken i rumstemperatur och när fermenteringen kommit igång kan du öppna burken ibland och släppa ut kolsyran som bildas.
 
Klyftorna flyter upp till ytan men det är bara att vända på burken då och då.
Efter en tid så vattnar vitlöken ur sig och honungen blir mer lättflytande.
 
Vad jag har förstått så håller sig burken i månader i rumstemperatur
Vitlöken ändrar smak och blir mildare så detta kanske funkar bra på de som tycker att rå vitlök är för starkt.
Eftersom vitlöken är prebiotisk och innehåller mycket fibrer så bubblar den på riktigt bra när den kommit igång.
 
Så mina vänner även om ni inte vill använda detta recept till att äta som en ani-virus kur så fungerar den säkert jättebra i matlagningen.
Förutom att det är ett jättesmidig sätt att ha vitlöksklyftor till hands så kommer de säkert att funka toppen bra i något recept i framtiden och som sagt så håller de sig länge.
Jag har faktiskt ytterligare ett recept med vitlök som jag tycker är toppen som jag kommer att lägga ut längre fram.
 
 
Lycka till💗 (null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: