
Hejsag gillar ni möjligen energibars?
Jag ska erkÀnna att första gÄngen jag testade sÄ blev jag inte helt övertygad.
Men numera Àlskar jag energibars och dadelbollar och jag har alltid det i frysen.
DĂ„ kan jag lĂ€tt plocka fram ett par stycken eller sĂ„ nĂ€r sötsuget slĂ„r till. đ
HÀr kommer ett litet recept pÄ lite lyxiga Energibars som jag svÀngde ihop hÀromdagen och som blev förvÄnande goda.
De Àr nÀstan sockerfria fÄr jag vÀl sÀga för de innehÄller dadlar och lite honung dessutom Àr det 86%mörk choklad med i receptet.
Men det Àr ju valfritt att dra ner pÄ det söta och minska mÀngden dadlar till exempel om man vill.
Till detta receptet behöver du
- 2 dl Jordnötssmör jag anvÀnde Green Choice den crunchy varianten
- 10 fÀrska dadlar
- Ca 1 msk honung
- 1 1/2 dl mandel
- 1 1/2 dl pumpakÀrnor
- 1 dl sesamfrön
- 4 msk kokosolja
- 1 dl havregryn
- En nypa havssalt
- 1 msk fÀrsk ingefÀra
- 150 gr mörk choklad vÀlj sjÀlv hur mörk du vill ha men ju mörkare desto nyttigare förstÄs
- Ca 1/2-1 dl vatten smeten ska vara ganska lös men inte för lös
- 200 gr mörk choklad att ha ovanpÄ
- Ca 1 dl kokosflingor
Gör sÄ hÀr.
KÀrna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare tillsÀtt sedan mandel pumpakÀrnor sesamfrön och mixa lite till.
TillsÀtt kokosolja jordnötssmör ingefÀra havssalt vatten och havregryn och mixa bara tills det gÄr ihop till en jÀmn smet.
TillsÀtt ev lite mer vatten om smeten Àr för hÄrd.
Sist tillsÀtt chokladen bruten i bitar och men kör bara nÄgra sekunders att den blir lite finfördelad.
Tryck ut smeten i en baklĂ„tspappersklĂ€dd form ca 15Ă20 cm och stĂ€ll i frysen ca 30 minuter.
SmÀlt sedan resterande choklad i vattenbad och hÀll över kakan och strö över kokosflingorna.
StĂ€ll i frysen igen och nĂ€r den Ă€r helt frusen skĂ€r i valfritt stora bitarđ
Förvara dem sedan i frysen och Ă€r godast lite frusna.đđ
Lycka till â€ïž