
Jag Ă€lskar havrekakorđđđ
Jag minns de havrekakor min mamma brukade baka nĂ€r jag var liten de var sĂ„ godađ
Nuförtiden bakar hon inte sĂ„ mycket lĂ€ngre men hon blir glad nĂ€r jag tar med lite av mina hembakta kakor nĂ€r vi hĂ€lsar pĂ„. â€ïž
Jag har sett sÄ mycket recept pÄ olika sorters lite nyttigare havrekakor. Jag har verkligen funderat pÄ att slÀnga ihop ett eget recept med sÄnt som jag gillar.
Jag tycker sjÀlv att de hÀr blev riktigt goda och de passerade dessutom min sambos kaktest.
sÄ
SĂ„ jag tĂ€nkte att Ă€sch!! âșïž jag lĂ€gger vĂ€l ut det pĂ„ min blogg ifall ni skulle vilja testa.
Ni behöver
- 3 dl ekologiska havregryn
- 2 dl kokosmjöl
- 1 dl kokosolja
- 1 dl kokossmör
- 1 dl kokossocker
- 1 ekologiskt Àgg
- 1 dl grovhackade valnötter
- 1/2 dl pumpakÀrnor
- 1 msk kanel
- 1 krm havssalt
- Hallonchiasylt ( jÀtteenkelt att röra ihop ta frysta hallon 250 gram 1/2 dl chiafrön 1 tsk kardemumma 1 1/2 dl kokossocker i en skÄl . StÀll skÄlen pÄ köksbÀnken och rör dÄ och dÄ. NÀr hallonen och sockret smÀlt sÄ fyll upp sylten pÄ en burk. Sylten hÄller i kylen ca 1 v.) Eller Klicka hÀrför att hitta receptet pÄ min webbsida mariasfeelinggood.se.
Blanda alla ingredienserna till en smet deg.
Klicka ut smeten i formar gör en liten grop i varje och klicka i lite sylt.
Ca GrÀdda i 10 min i 200 grader beroende pÄ vilken ugn du har.
Precis som vanligt i mina recept sÄ Àr det naturligtvis fritt att byta ut eller lÀgga till nÄgot i receptet.
Ta ut svĂ€ngarna och var kreativa det ska ju vara kul att baka.đđ
Hallonchiasylten gÄr utmÀrkt att ha till pannkakor pÄ gröten eller pÄ yoghurten.
Det finns ett recept hÀr pÄ min blogg pÄ en Chiasylt med Kombucha i som Àr jÀttegod och som dessutom hÄller lite lÀngre i kylen tack vara bakterie och jÀst kulturen i Kombuchan som fermenterar sylten lite.
Lycka till â€ïž
Gott mumsđ