
Men Honung är faktiskt jättebra till att fermentera även annat.
Som till exempel som på bilden granatäpplekärnor 😋
Honung innehåller också nyttiga mjölksyrebakterier och enzymer som är bra för din kropp och kan bevara frukt och bär i månader i kylen.
Själva processen är lika enkel som med vitlöken.
Du behöver:
- En ren burk med lock ( skölj burken noga så att det inte är kvar diskmedelsrester som kan störa fermenteringen)
- Någon typ av bär eller frukt
- Raw honung eller annan ekologisk ej pastöriserad flytande honung
Fyll burken med frukt/ bär fyll på med honung så att det täcker frukt/bären
Du kan behöva vrida lite på burken så att honungen rinner ner till botten så att frukt/bär blir helt täckta.
Sätt på locket och ställ i rumstemperatur ej i direkt solsken.
Vänta ca 4 dagar så att det börjar bubbla och fermenteringen är igång.
Vänd på burken ett par gånger varje dag.
När fermenteringen är igång ställ burken i kylen.
Frukten / bären är perfekt till glass eller till yoghurten😋
Lycka till❤️
