Mera honungsfermenterat

(null)

Ni minns kanske att jag hade ett inlägg med honungsfermenterad vitlök för ett tag sedan.

Men Honung är faktiskt jättebra till att fermentera även annat.
Som till exempel som på bilden granatäpplekärnor 😋
Honung innehåller också nyttiga mjölksyrebakterier och enzymer som är bra för din kropp och kan bevara frukt och bär i månader i kylen.

Själva processen är lika enkel som med vitlöken.
Du behöver:
  • En ren burk med lock ( skölj burken noga så att det inte är kvar  diskmedelsrester  som kan störa fermenteringen)
  • Någon typ av bär eller frukt 
  • Raw honung eller annan ekologisk ej pastöriserad flytande honung
Fyll burken med frukt/ bär fyll på med honung så att det täcker frukt/bären 

Du kan behöva vrida lite på burken så att honungen rinner ner till botten så att frukt/bär blir helt täckta.

Sätt på locket och ställ i rumstemperatur ej i direkt solsken.

Vänta ca 4 dagar så att det börjar bubbla och fermenteringen är igång.

Vänd på burken ett par gånger varje dag.

När fermenteringen är igång ställ burken i kylen.



Frukten / bären  är perfekt till glass eller till yoghurten😋

Lycka till❤️

(null)

 










Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: